START

OM HJORTAFMI
BESTÄLLA

ARMBAND
HALSBAND

BERLOCKER
NYCKELRINGAR


ÖRHÄNGEN O RINGAR

BAJENsmycken.se

BUDDHA

GLITTER O GLAMOUR

SMYCKEN TILL HUNDAR, KATTER OCH HÄSTAR

INSAMLING TILL DJUR I NÖD

PEACE

REGNBÅGSSMYCKEN

ROSA BANDET

ÄNGLAR

SARISIDEN

STENARS MAGISKA
KRAFT

TAVLOR

SKÖTSELRÅD
SMYCKEN

SMYCKESPARTY

Stenar, halvädelstenar, och kristaller är inte bara vackra att se på, de sägs innehålla energier som var och en har sin egna speciella kraft och egenskap. Med hjälp av ädelstenar har man i alla tider dragit till sig hälsa, skrämt bort onda andar och bekämpat sjukdomar. Den äldsta kända kristall-amuletten är över 20 000 år gammal! För att få fram en stens egenskap och få den till sig finns många olika sätt. Ett sätt är att bära den som ett smycke. Med tro på stenars betydelse och helande kraft kan ditt smycke bli så mycket mer, än bara något vackert att se på och bära.

Lita på din inre känsla, din intuition, när du väljer en sten. Du kommer att känna vilken sten som attraherar dig mer än andra. Och kanske är det för att ditt undermedvetna hjälper dig att söka den kraft som du behöver just då. Våga ge efter för en tro, som så många, under så många år, har förlitat sig till, så öppnar du en dörr till en helt ny värld, fylld av stenarnas magiska kraft och
möjligheter.

Välj din sten med din vänstra hand – den handen tar in och speglar dig. Ska du ge någon annan en sten ska du välja med höger hand – den givande handen. Tänk och koncentrera dig på den personen du ska välja en sten till, så kommer den till dig.

Här har jag samlat lite läsning om de stenar som jag använder i mina smycken.

Välkommen in i stenarnas förtrollande värld!

AGAT, finns i flera olika färger. Den hjälper dig att bli jordnära. Det är ingen sten för lyx och överflöd utan värnar om det lilla och enkla. Skapar lugn och ro. Sägs ge bäraren beskydd, mod, styrka, självrespekt och ett långt liv. Den sägs även vara bra för hjärtat och övervinna osäkerhet.

Håll en agat på pannan för att minska feber och i handen för avstressning och lugn. Den hjälper mot mindre hälsoproblem och den är bra för blodet och hudproblem. Den ökar även växternas fruktbarhet och skönhet om den placeras i trädgården.

AMETIST, finns i ett helt spektrum av lila, kristalliknande när den är rå. De mörkare ametisterna anses vara de mest värdefulla. Namnet ametist kommer från Grekiskan och betyder "oberusad". Man trodde förr att amuletter gjorda av ametister skyddade mot berusning. Ametisten är den mest populära stenen av alla kvartser och har använts som smyckessten i Sverige sedan vikingatiden. Under kudden eller buren till sängs hjälper ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Vid utbyte av ametister mellan älskande par stärks banden. Den är en andlig sten - en sten för frid.

Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Andlighetens sten framför alla andra då den skärper ditt sjätte sinne. Den hjälper dig att släppa taget och ger en känsla av tillit till framtiden som gör att du lättare kan släppa det förflutna. Ametisten ökar också din mentala förmåga, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk. En utmärkt meditationsten för att ta in ljus och transformeras till mer andliga energier. Bra att bära när man håller på att avsluta en dålig vana (röka, dricka alkohol, snusa etc).
AVENTURIN, en grön sten med gyllene stänk som för med sig lycka och skyddar dig mot otur. Ger dig inre lugn och harmoni i kritiska situationer. Lär dig att se med hjärtat. Ger dig mod att våga det där lilla extra och att nå överflödet i livet. Stärker din tanke så du kan se klart. Bra sten för dig som är blyg eller har svårt för att visa känslor då den hjälper till att känna tillit till dig själv. Inger självkänsla och självuppskattning. Anses även vara bra mot hudproblem.
.

BERGSKRISTALL, är en variant av mineralet kvarts. Stenen är naturligt transparerent och har en vacker lyster och är genomskinlig, glasaktig. Ordet kristall kommer från det grekiska ordet för is eftersom man trodde att kristall var förstenad is.

För att aktivera din kristall ska du ha den i fickan i en veckas tid. Det får kristallen i harmoni med din kropps energi. Om du håller din bergskristall mot ditt "tredje öga" - mitt i pannan - kan det ge dig inspiration och nya insikter. Om du håller den i handen och koncentrerar dig sägs den även kunna hjälpa dig att minnas dina drömmar. Lägg din bergskristall under huvudkudden innan du går och lägger dig, och tänk på ett problem i ditt liv. Bergskristallen kan då att hjälpa ditt sinne att belysa problemet. Ger dig möjlighet att träna upp ditt mediala seende. En vacker allt i allo sten,
som sägs ta bort negativ energi, balanserar obalanser och förstärker din energi.

Allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar av kroppen. Balanserar obalanser och löser upp blockeringar.

En utmärkt sten att programmera med önskningar och affirmationer.
Bär en bergskrist
all för att öka din energi och din andliga medvetenhet.


DUMOTERIT Dumortierit sägs ha förmågan att hjälpa en person att ta kontroll över sitt liv, bli av med negativa tankar och acceptera verkligheten. Den tros också kunna hjälpa till att minnas tidigare liv.

FLUORIT, namnet fluorit kommer från latinens ”fluo” och betyder ”flöde”. En av de kraftfullaste ”New-age-stenarna”. Fluoriten sägs balansera starka känslor och behandla oroligheter. Kineserna har använt fluorit i sina prydnadsföremål i mer än 300 år, och under 1700-talet malde man fluorit i vatten för att lindra njurproblem. En bra meditationssten som ofta används för att förstärka effekten av andra stenar. Anses allmänt stärkande och känslomässigt samlande.

HEMATIT, är en mineralsten av järn. En mycket vacker grå sten med metallglans. Hematit utvinns ur järnmalm, som bryts bl a i Kiruna. Stenen sägs vara en mycket grundande sten som också sägs hjälpa sår och skador att läka snabbare samt att stoppa blödningar. När man slipar en hematit färgas vattnet rött, stenen blöder, därför kallas den även blodsten. Den sägs även vara bra för blodet, blodbrist, högt eller lågt blodtryck. En hematit hjälper dig att gå tryggt och starkt fram i livet. Ger dig en djupare kontakt med din handlingskraft och styrka samt förmedlar uthållighet och självkontroll.

 

JASPIS, sägs skydda mot otur =)Bra mot stress och ger skydd och hälsa. Jaspis i alla former har länge förknippats med magiska krafter i så gott som alla kända kulturer. Jaspis användes under antiken för att framkalla regn, ordet för jaspis hos nordamerikanska indianer betyder "Rain Bringer", dvs "den som kommer med regn". Legenden säger också att jaspis kan driva ut onda andar och skydda mot orm- och spindelbett

 

 

 

KARNEOL, är modets, kreativitetens och individualitetens sten. Den sägs hjälpa vid blyghet och ökar modet vid offentliga framträdanden, bl a genom att den stärker rösten och ger ökad självkänsla och tålamod, tar bort tvivel och negativa tankar.Karneol befrämjar frid och harmoni och tar bort depression. Den har beskyddande egenskaper, framförallt mot ilska, avundsjuka och rädsla. Den sägs stärka dina minnesfunktioner så du kan minnas tidigare liv. Karneol sägs också vara en bra sten när det gäller att hitta ”den rätte/rätta”. Inom healing används stenen för att läka öppna sår, föryngra celler, mot reumatism, njurproblem, gallsten och förkylningar/allergier.

LABRADORIT, har fått sitt namn från grekiska ordet "Adamas" vilket betyder oövervinnerlig. Labradoriten representeras "Temple of Stars" vilket innebär att visdom av världar, universal och planetväsen till bäraren. Labradoriten sägs vara stärkande och energigivande och förknippas med förnyelse och pånyttfödelse. Labradoriten är känd för sina läkande egenskaper bla för att stärka immunförsvaret och att lindra smärta. Stenarnas helande kraft tros bl a gynna de som lider av reumatism.

MÅNSTEN, förekommer i allt från genomskinlig till en mjölkig vit färg. Stenen har fått sitt namn från en optiskt effekt som gör att stenen glimmar med ett blåaktigt sken som påminner om månsken. Månstenen är en feminin och kvinnlig sten som hjälper oss att utveckla våra kvinnliga aspekter och dess energier samt hjälper oss att utvecklas andligt Den sägs stimulera skapandet av något nytt, alltifrån en uppfinning till ett bättre liv, vad som helst för nyskapandet. Bra för känslomässiga problem, lugnar och stillar upprörda känslor.

ONYX, stenens namn kommer från det grekiska ordet "onyx" som betyder "nagel" eller "klo". Legenden berättar att en dag när V enus sov så klippte Cupidus av alla hennes naglar och lämnade dem spridda över marken. Eftersom ingen del av en gudomlig kropp kan dö, så skapade gudarna en ädelsten av resterna som senare blev känd som onyx.... :-) Onyx sägs kunna öka förmågan att djupare analysera situationer samt förbättra affärs- och ledaregenskaper.

ROSENKVARTS, kärlekens sten nr 1! Rosenkvartsen är en blekrosa och ofta lite grumlig ädelsten. Starkt rosa exemplar är sällsynta. Rosenkvartsen kallas för kärlekens sten och associeras med kärlek, skönhet, frid och inre ro. Den främsta stenen för hjärtat. Läker djupa hjärtesorger och lugnar. Hjälper dig att förlåta och läka det som varit. Ger fridfullhet, kärlek och harmoniska relationer till människor. Lider du av sömlöshet, prova att lägga din sten under huvudkudden. Stenen kan hjälpa dig att slappna av så att du glider lugnt in i sömnen. Av alla stenar och kristaller är rosenkvarts den mest passande gåvan till din älskade.
Tiger Eye eller TIGERÖGA som den heter på svenska, är ett mineral, som tillhör gruppen kvarts. Ämnet limonit gör att stenen får en gul färg. Stenen finns i gul, brun och guld färger. En sten som sägs skydda mot faror.

Ger inre trygghet att kunna uttrycka vilja till handling. Sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Ger skarpsinne, överblick och klar tankegång. Får fram sanningen och hjälper dig att inse och förstå dina egna brister. Utvecklar viljekraften. Bra för hud och hudåkommor.

TURKOS, kallas också för ryttarens sten och förknippas med ridning. Turkosen är en blågrön halvädelsten som sägs vara en riktig skyddsamulett och healingsten på fysiska sjukdomar, bl a halsont. Turkosen har sedan länge använts för att behandla halsproblem. Så om du har ont i halsen eller känner dig irriterad i strupen, avsätt ett par minuter varje kväll under en veckas tid åt att ligga med en turkos på halsen. Varje kväll när du använt din turkos ska du ta bort all negativ energi som stenen har dragit åt sig, genom att lägga den i en skål med salt för att sedan sköljas rent i friskt mineralvatten. På så vis blir stenen renad varje kväll och redo att dra åt sig ny negativ energi. Turkosen är en skyddssten som tar fram våra vackra och sköna sidor att dela med andra. Hjälper oss att attrahera goda och positiva saker. Ger oss mod och kraft att möta svårigheter då den neutraliserar negativ energi. En riktig lyckosten!

Månadsstenar:

Januari - Granat
Februari - Ametist
Mars - Akvamarin
April - Diamant
Maj - Smaragd
Juni - Pärla
Juli - Rubin
Augusti - Peridot
September - Safir
Oktober - Opal
November - Topas
December - Turkos